Blog

 • Trots maar niet blij

  Geplaatst op: 29-03-2023
  Trots maar niet blij

  Trots omdat we hebben gewonnen, maar niet blij waarom

  Ik neem jullie mee naar een gebouw wat door een aannemer en opdrachtgever in een bouwteamcontract is gebouwd. De betreffende aannemer contracteerde voor de uitvoering van het dak een dakspecialist: een gecertificeerd bedrijf die het dak conform de eis van het Bouwbesluit moest produceren. Trouwens, alle daken moet je produceren conform de richtlijnen, maar in dit geval was het een gecertificeerd bedrijf.

  Gaandeweg de bouw nam het vertrouwen af. Bij de productie van de daken vertrouwde de opdrachtgever de kwaliteit van het dak niet. Hij schakelde ons bedrijf in om als intermediair te opereren tezamen met zijn vastgoedbeheerder.

  Lees meer »

 • De beste nog beter maken

  Geplaatst op: 14-03-2023
  De beste nog beter maken

  Soms valt mijn oog op iets wat direct mijn aandacht trekt´╗┐. Vandaag las ik over de nieuwe´╗┐ Mercedes-Benz GLC Coupé. Nóg beter met zijn grotere elektrische bereik. Nóg gelikter met zijn sterker afgelopende daklijn. Mercedes-Benz wil voorop blijven lopen en verbetert de modellen constant. Dat zette mij aan het denken; hoe zit dat eigenlijk in onze sector?

  Lees meer »

 • Mamma Mia, wat een fantastisch mooi dak!

  Geplaatst op: 02-02-2023
  Mamma Mia, wat een fantastisch mooi dak!

  Londen. Eén van de grootste steden van Europa. Er wonen ruim negen miljoen mensen in deze bruisende stad waar dag en nacht iets te doen is. Wie aan Londen denkt, denkt aan musicals. Ik was in deze wereldstad met mijn gezin en we bezochten een musical op het bekende West End. Terwijl de spelers op het toneel hun beste beentje voorzetten en wij helemaal meegevoerd werden in het verhaal, vielen mij een paar dingen op.

  Nu zie ik u denken: “Wat heeft dit met dakdekkers te maken?”. In mijn ogen heel veel. Ik vertel het u graag.

  Lees meer »

 • Tijd voor verandering

  Geplaatst op: 31-01-2023
  Tijd voor verandering

  Prikkels van buitenaf: bijeenkomsten die ik bijwoonde, gesprekken die ik voerde met klanten en politieke discussies die ik volgde. Ze hebben mij aan het denken gezet. Er worden vragen gesteld en er gebeuren dingen die mij een bepaald gevoel geven; ik word me (nog) meer bewust van onze verantwoordelijkheid voor onze leefomgeving. En niet alleen voor de omgeving, maar ook voor de mensen en dieren die daarin leven.

  Ik kom maar tot één conclusie; het is tijd voor verandering!

   

  Lees meer »