Blog

 • Hoodies en houding: het mysterie van de dakdekker
  In de wereld van de bouw en het vakmanschap, waar iedereen gekleed gaat in werkkleding, vallen de dakdekkers op door hun kenmerkende stijl. Hun kleding is een essentieel onderdeel van de uitstraling van het bedrijf en vertelt veel over waar ze voor staan. Echter, er klinken soms twijfelachtige opmerkingen over het meest opvallende kledingstuk van de dakdekker: de hoodie.

  Lees meer »

 • Het dak is geen Bol.com

  Geplaatst op: 05-10-2023
  Het dak is geen Bol.com

  In de wereld van vandaag leven we in een constante staat van haast, morgen is vandaag! Wij zijn als dakprofessionals op een snel bewegend dak, voortgestuwd door de wind van de moderne tijd. Onze levens lijken steeds meer op een bestelling bij Bol.com: waar we onmiddellijke antwoorden en resultaten verwachten, net zoals we op ‘bestellen’ klikken op die bewuste website.

  Lees meer »

 • We hebben allemaal een Ome Jan in de familie
  Het weer, de overdracht, de werkomschrijving, krapte van personeel, kennis … ‘Ik heb het altijd al zo gedaan’ en ga maar door. We krijgen steeds meer verzoeken van particulieren en professionele opdrachtgevers die een dakrenovatie laten doen, maar in een conflict terechtkomen over de geleverde kwaliteit. Wat staat er precies in de opdrachtovereenkomst? We brengen de situatie in kaart en leggen bloot waar het hapert in het dak.

  Lees meer »

 • Mensen tekort en toch komen projecten gereed … Hoe?

  In mijn netwerk aan dakdekkersbedrijven waarmee we samenwerken, stuurde ik een vacature door voor ons bedrijf Fier Dakcontrol voor één nieuwe collega. Meteen kreeg ik reactie terug. ‘Prima, als jij een bus dakdekkers voor me hebt.’

  Mijn vraag was alleen of ze onze vacature wilden delen binnen hun netwerk, maar toch snap ik hun respons volledig. Het tekort aan vaklieden is binnen elke branche aanwezig. En op een of andere manier komen alle projecten gereed! Misschien niet zo geolied als we willen - maar toch.

  Twee zaken lopen hier door elkaar: projecten die gereed komen en het tekort aan vaklieden. Hoe?

   

  Lees meer »