Blog

 • We hebben allemaal een Ome Jan in de familie
  Het weer, de overdracht, de werkomschrijving, krapte van personeel, kennis … ‘Ik heb het altijd al zo gedaan’ en ga maar door. We krijgen steeds meer verzoeken van particulieren en professionele opdrachtgevers die een dakrenovatie laten doen, maar in een conflict terechtkomen over de geleverde kwaliteit. Wat staat er precies in de opdrachtovereenkomst? We brengen de situatie in kaart en leggen bloot waar het hapert in het dak.

  Lees meer »

 • Mensen tekort en toch komen projecten gereed … Hoe?

  In mijn netwerk aan dakdekkersbedrijven waarmee we samenwerken, stuurde ik een vacature door voor ons bedrijf Fier Dakcontrol voor één nieuwe collega. Meteen kreeg ik reactie terug. ‘Prima, als jij een bus dakdekkers voor me hebt.’

  Mijn vraag was alleen of ze onze vacature wilden delen binnen hun netwerk, maar toch snap ik hun respons volledig. Het tekort aan vaklieden is binnen elke branche aanwezig. En op een of andere manier komen alle projecten gereed! Misschien niet zo geolied als we willen - maar toch.

  Twee zaken lopen hier door elkaar: projecten die gereed komen en het tekort aan vaklieden. Hoe?

   

  Lees meer »

 • Groene daken, wat een geluk!

  Geplaatst op: 29-06-2023
  Groene daken, wat een geluk!

  We zijn er vol van en dat vinden wij als dakspecialist fantastisch. Hoe meer, hoe liever. Hoe groener, hoe beter. Het upgraden van de biodiversiteit, koeling, vergroening van de verstedelijking, blije mensen en dieren. Wat een geluk. Toch?

  We zitten in de vergroeningmodus, maar gaat dit dan wel allemaal goed? Ermee bezig zijn is goed maar zoals zo vaak slaan we door. We zijn inmiddels gek van groene daken! We hebben al veel daken in het land voorzien van groen.

  Doen we het dan allemaal zo goed? Zijn de opdrachtgevers blij en worden wij gelukkig van wat we zien?

   

  Lees meer »

 • Van een leien dakje

  Geplaatst op: 01-05-2023
  Van een leien dakje
  Het begint bij het begin: een juiste weergave van de bestaande daksituatie. Aansluitend een renovatie of onderhoudsontwerp met instructie zodat er vergelijkbare offertes uit de markt komen. En dan? De productie. Maken we dan ook wat we beloven? 

  Lees meer »