Nieuws

 • Kom langs bij onze stand op de banenmarkt
  Wist je dat we prachtige banen in de aanbieding hebben, zoals de functie van technisch adviseur/-tekenaar hellende- & platte daken? Daarom staan we met een stand op de banenmarkt Peel en Maas. We delen onze passie voor daken maar al te graag met anderen.

  Lees meer »

 • GreenSum wint prijs op Rotterdams Experimentendak
  Hoog op het Rotterdamse Kleinpolderplein krijgen duurzame en klimaatadaptieve experimenten van de gemeente de ruimte om te groeien. De gemeente Rotterdam stelt een 'Experimentendak' beschikbaar om nieuwe technieken te testen. Met het circulaire biobased groendak dat ligt op een bodem van gerecyclede autobanden, genaamd GreenSum, won Fier Dakcontrol de aanmoedigingsprijs.

  Lees meer »

 • Vacature Technisch adviseur/ -tekenaar hellende- & platte daken

  Daken zijn het geheugen van je leven. Immers op zolder bewaar je jouw herinneringen, verdiep jij je in het verleden en kijk je uit naar de toekomst. Met die gedachte helpen wij mensen en organisaties aan comfortabele, duurzame en veilige daken.

  Wil jij het dak van de toekomst ontwerpen en daarmee een positieve bijdrage leveren aan een duurzame omgeving en maatschappij? Heb jij affiniteit met technisch tekenen/ ontwerpen? Ben jij iemand die graag vrij wil zijn in planning, dynamiek zoekt in werkzaamheden en opdrachtgevers blij wil maken? Dan nodigen wij jou graag uit voor een kennismakingsgesprek. Reageer via: info@fierdakcontrol.nl.

   

  

  Lees meer »

 • Handreiking veilig werken

  Geplaatst op: 22-06-2023
  Handreiking veilig werken

  Een waterdicht dak opleveren is prachtig, maar nog mooier is het om na een werkdag weer gezond naar huis te kunnen gaan. Helaas vergt vallen van hoogte jaarlijks nog tientallen dodelijke slachtoffers. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: veiligheid is echt prioriteit nummer 1. Gevaarlijke situaties ontstaan als er geen gebruik wordt gemaakt van de aanwezige valbeveiliging. Sterker nog: weet je dat die valbeveiliging ook maar zelden aan de voorschriften voldoet?

  Lees meer »

 • Nieuw artikel over het project Dakenstroom. Alles onder één dak

  Het project Dakenstroom is een samenwerking met ons en verschillende partijen zoals woningcorporatie Casade, Slimrenoveren, INNAX, Coen Hagedoorn Brabocon en Weijerseikhout. 

  Renda, een kennisnetwerk voor professionals in de sociale woningbouw, publiceert regelmatig artikelen over dit project. 

  Lees meer »

 • Renda Podcast

  Geplaatst op: 02-10-2019
  Renda Podcast

  Onlangs was ik te gast in de Renda Podcast. 

  Mijn podcast gaat over bierdrinken op zolder, mijn roots, de identiteit van een plek en hoe je groepen mensen in beweging krijgt.

  Lees meer »

 • Studiogast in uitzending van Opgelicht

  Geplaatst op: 19-09-2019
  Studiogast in uitzending van Opgelicht

  In de aflevering van 3 september was ik te gast in de studio van OPGELICHT. De reden: een dakdekker die verschillende mensen heeft opgelicht. Door zulke mensen wordt het beroep van dakdekker in een kwaad daglicht gezet.

   

  Lees meer »

 • Artikel | De Dakgoot

  Geplaatst op: 19-04-2019
  Artikel | De Dakgoot

  In het vakblad Dakenraad heb ik een artikel over geschreven over dakgoten. Is een dakgoot een gebrek of een aanvulling aan een dak?

   

   

   

  Lees meer »

 • Luchtdicht bouwen- Hoe doe je dat?

  Geplaatst op: 21-03-2019
  Luchtdicht bouwen- Hoe doe je dat?
  In het vakblad Dakenraad heb ik een artikel over geschreven over luchtdicht bouwen. Waar moet je allemaal op letten? In dit artikel ga ik hier dieper op in. 

  Lees meer »

 • Het geluk van daken merken

  Geplaatst op: 10-01-2019
  Het geluk van daken merken

  Voor Renda, het netwerk voor professionals in de sociale woningbouw, schreef ik een column over daken merken. 

  

  Lees meer »

 • Het valt niet mee na zo'n zwaar weekeinde
  Voor het vakblad Dakenraad schreef ik een artikel over dakgebreken. Het op een juiste manier produceren van een nok is een moeilijk onderdeel in de dakenproductie. Ik geef graag mijn advies hierover.

  Lees meer »

 • Leve de kil!

  Geplaatst op: 17-09-2018
  Leve de kil!

  Waar daken in daken worden gebouwd, heb je te maken met het dakknooppunt, de kil.

  Dit belangrijke detail van een dak is vaak een uitdaging. In een artikel in de 'Dakenraad' van september 2018 vertelt Joost hierover.

   

  Lees meer »

 • Nieuw blog - mei 2018

  Geplaatst op: 28-05-2018
  Nieuw blog - mei 2018
  En de kleur is... groen!

  Lees meer »

 • Aansluiting bouwdelen vraagt aandacht

  Geplaatst op: 19-12-2017
  Aansluiting bouwdelen vraagt aandacht

  In de Dakenraad van december 2017 vragen wij aandacht voor kwalitiet. De PUR-spuit blijkt nu nog te vaak een probleemoplosser.  Lees meer »

 • Green Home - We moeten het samen willen

  Geplaatst op: 11-12-2017
  Green Home - We moeten het samen willen

  Greenhome is een onafhankelijk platform waar je betrouwbare vakspecialisten vindt met kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid.

  Lees meer »

 • DNA van je dak

  Geplaatst op: 28-06-2017
  DNA van je dak

  Wat is de verbinding tussen veiligheid en de conditie van daken? Hoe kijken we naar de regelgeving op het gebied van valbeveiliging?

   

  Lees meer »

 • Fier zorgt voor Peelgeluk

  Geplaatst op: 10-06-2017
  Fier zorgt voor Peelgeluk
  Sinds 1 mei 2017 is Jan Strijbos (56) in dienst bij Fier Dakcontrol. Het was voor Jan niet vanzelfsprekend om een baan te vinden. Libra arbeidsexpertise vertelt het bijzondere verhaal van Jan.

  Lees meer »

 • Buitengewoon compleet

  Geplaatst op: 09-03-2017
  Buitengewoon compleet
  Fier Dakcontrol gelooft in een duurzame wereld. Daarnaast schreef ik onlangs dat het tijd is voor verandering.

  Lees meer »

 • Vergunning nodig? Wij helpen u graag verder!

  Wet Natuurbescherming


  Vanaf 1 januari 2017 gaat de Wet natuurbescherming in. Deze vervangt drie wetten; de Natuurbeschermingswet 1998, de Boswet en de Flora- en Faunawet. Slechts één wet en minder regels maakt de wet overzichtelijker.

  Vindt u het nog altijd lastig? Wij helpen u graag verder!

  Lees meer »

 • Artikel in tijdschrift Dakenraad

  Geplaatst op: 16-12-2016
  Artikel in tijdschrift Dakenraad
  Voor het tijdschrift Dakenraad is Joost Stemkens geïnterviewd. Lees alles over zijn passie, inspiratie en.. dakgeluk in het artikel 'Gek van en met daken'.

  Lees meer »