Bouwrups toegepast bij dakrenovatie 29 woningen Deurne

Geplaatst op: 17-12-2015 Bouwrups toegepast bij dakrenovatie 29 woningen Deurne

 


Project:
Deurne: Pastoor Jacobstraat, Vendelier en Schutsboom
Woningcorporatie Bergopwaarts Deurne: Projectleiders Bert Roefs en Dirk van den Heuvel.

Direct een duurzame luchtdichte dakafdichting
“De Bouwrups was een essentieel onderdeel in de keuze voor Hezemans Dakwerken om daarmee een snelle en luchtdichte afdichting te realiseren. Wij baseren onze materiaal en partnerkeuze vooral op zo min mogelijk overlast voor bewoners. Snelheid en duurzaamheid zijn dan essentiële onderdelen”, zegt Dirk van den Heuvel, projectleider bij Woningcorporatie Bergopwaarts uit Deurne.

De Pastoor Jacobstraat, Vendelier en Schutsboom zijn rijtjeswoningen uit de 80er jaren. Eigenaar Woningcorporatie Bergopwaarts uit Deurne gaf onlangs opdracht tot renovatie van de daken van 29 woningen. De bewoners hadden overlast van condensvorming onder de daken, mede omdat deze niet optimaal ventileerden en de panlatten behoorlijk waren aangetast met als gevolg houtrot. Tijd dus om de daken volledig te renoveren.

Duurzame Bouwrups
De uitvoering werd toevertrouwd aan Hezemans Dakwerken uit Eindhoven. FIER Dakcontrol /Joost Stemkens uit Meijel adviseerde in het voortraject en zorgde voor de begeleiding tijdens de uitvoering. Ook werd gekozen voor de Bouwrups, een duurzame en luchtdichte afdichting voor woningscheidende wanden. Van den Heuvel: “Nadat Monier een dakadvies had uitgebracht werden drie partijen uitgenodigd tot het uitbrengen van een offerte. Eén van partijen, Hezemans Dakwerken, maakte gebruik van de Bouwrups, een folie met een dampdichte en een dampopen zijde. De dampdichte zijde is gemaakt van gewapend aluminium en de dampopen zijde van polyesterweefsel. Om een volledig dichte afsluiting te garanderen, is daar waar de dampdichte aluminiumfolie aansluit op het dampopen weefsel, een brede flap aangebracht. Deze flap dient voor het bevestigen van de Bouwrups.”

Belangrijk onderdeel in de keuze
De Bouwrups bleek een belangrijk onderdeel in de keuze voor Hezemans Dakwerken, aldus Van den Heuvel: “Hoe minder overlast voor de bewoners, hoe beter voor ons. Tenslotte zijn de huurders onze klanten. De Bouwrups biedt de mogelijkheid om sneller te werken en gaat de volledige dakcyclus mee. Het is niet duurder dan andere meer traditionele oplossingen, maar biedt een langere zekerheid wat betreft de hechting en de luchtdichtheid van het dak.”

Gecharmeerd van FIER Dakcontrol
Ook blijkt Dirk van den Heuvel gecharmeerd van de werkwijze van FIER Dakcontrol: “FIER Dakcontrol is een vakkundige en betrouwbare partner, die in het voortraject duurzame oplossingen aandraagt en tijdens de uitvoering ons optimaal ontzorgt. Als woningcorporatie werken we graag samen met partners die ons ontzorgen. kennis inbrengen en werk uit handen nemen. Dan ben je bij FIER Dakcontrol in vertrouwde handen”.

Enthousiast over Bouwrups
Ook projectleider Bert Roefs is zeer te spreken over het gebruik van de Bouwrups: “Ik ben erg enthousiast. De uitvoering verloopt veel sneller en het dak is direct volledig luchtdicht. Onderzijde en bovenzijde overlappen elkaar, waardoor regen en lekwater geen enkele kans hebben tussen de kieren door te dringen. Dit dak kan er met de nieuwe pannen en de Bouwrups weer jarenlang tegen. Deze luchtdichte afdichting vervangt de traditionele oplossingen en heeft als voordeel dat hij perfect de daklijn volgt, ook bij oneffenheden, zodat de dakaansluitingen volledig luchtdicht is en dat ook voor jaren blijft. Want de Bouwrups laat ook na jaren niet los.” 

Informatie over Bouwrups.

Bouwrups toegepast bij dakrenovatie 29 woningen Deurne
Bouwrups toegepast bij dakrenovatie 29 woningen Deurne
Bouwrups toegepast bij dakrenovatie 29 woningen Deurne

< Terug naar referenties